Om

Hur kom det sig att jag blev samlare av Charlotte Weibull dockor?

Under sista terminen i grundskolan bestämde jag mig för att skaffa ett sommarjobb för att tjäna lite egna pengar för första gången i livet. Jag traskade runt i Malmö och funderade över var jag ville jobba. Efter en liten runda fastnade jag för den lilla affären på Lilla torg som var fylld med dockor, klädda i folkdräkter, och i kläder från sagornas värld.

Så, sagt och gjort, jag gick in! Den 13 juni 1974 började jag arbeta som praktikant i Charlotte Weibulls dockaffär med en lön på 5,25/ timme. Ingen hög lön varken då eller nu – men ett sommarjobb!

En folkdräkt från Oxie Härad och några dockor köpte jag som minnen från de tre år som jag arbetade där under lördagar och alla skollov.

När jag drygt 10 år senare i livet, fick egna barn grämde jag mig över att jag bara köpt en tomtemor och en tomteflicka och inte en jultomte bland mina dockinköp. Alltså började jag leta på alla möjliga ställen efter en jultomte från Charlotte Weibull. Under tiden som letande pågick hittade jag många andra dockor och min samling hade påbörjats utan att jag ens förstod det själv.
Här är jag nu 137 dockor senare med två jultomtar i samlingen!

Titta gärna på några av dem här! Ha en trevlig stund!

Hälsar
Carina Edvardsson, Kristianstad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s